maanantai 27. huhtikuuta 2015

Heipä Hei!

Vuodenaika-animaatio on vihdoin valmis! Ihanaiset viisivuotiaamme auttoivat loppusuoralla, kun puolipäiväeskareiden aika ei riittänyt kaikkeen, kun kevätjuhlaharjoituksetkin painavat päälle. Hyvinpä tuo sujui viskareiltakin..ei voi valittaa. Pientä fiksailua saatan vielä suorittaa, mutta eiköhän tuo nyt ole suurimmilta osin paketissa..lapset olivat ainakin sitä mieltä, että valmis se on ja hyvä!

Lopulta äänimaisema koostui osin jamendo.comista otettujen tekijänoikeusvapaiden biisien ja itse soitettujen äänitehosteiden kombinaatiosta. iMoviestakin löytyi muutama hyvä äänitehoste. Olen ylpeä lopputuloksesta. Ja mitä opittiin?
- "et näin se kuva rupee liikkuu vaikkei se niinku oikeesti liiku"
- "pitää olla hiljaa ku äänittää"
- "no ei mitää oikeestaa"
- "no et oli se ihan kivaa"
- "puol senttiä saa liikuttaa aina kerralla tai muute se...en mä muista!"

Haastattelen lapsia vielä tarkemmin myöhemmin :)




Smartfeet-peliä olisi tarkoitus pelata ylihuomenna. Testiryhmänä aloittaa 4 lapsen ryhmä, jonka mukana kuljen kaikki rastit. Meillä ei ole mahdollisuutta siihen, että yksi opettaja toimisi samalla pelin ohjaajana ja olisi siis koko ajan nettiyhteyden päässä reaaliajassa antamassa palautetta. Muutenkin jo omatunto soimaa, kun itse pelaan 4:n lapsen kanssa ja kollegat ulkoilevat muiden lasten kanssa yhteisvastuullisesti. Tuo on yksi asia, mikä mietityttää Smartfeetin eskarikäytössä. Toinenhan oli se, että sovellus vaatii lukutaitoa. Mutta en tuomitse..olen innoissani näkemään, kuinka lapset pelin ottavat vastaan; voihan olla, että jälleen kerran he osoittavat olevansa näppärämpiä kuin uskonkaan.

Pelin teemana on löyhästi "Tiede". Tehtävissä autetaan eri eläimiä, jotka ovat joutuneet jonkin vaikean pulman eteen. Esimerkiksi kerätään magneetilla luontoonkuulumattomia asioita, sekoitetaan värejä, tutkitaan mikä kelluu ja mikä ei sekä käytetään loogista päättelyä, kun autetaan sekalaista eläinsakkia päättämään, kuka heistä kantaa minkäkin tavaran retkellä.
Paljon olen hankkinut matskuja, joita rasteilla käytetään..eskarit haluavat tehdä käsillään ja oppivat sitä kautta. Muovailuvahaa, vesivärejä, kuvia, roskia, nauloja, magneetteja, vesisaavi...kaikennäköistä. 
Keskiviikkona kirjoittelen ja laitan kuvat pelin ensimmäisestä kerrasta. Kolme kertaa peliä o
n tarkoitus pelata, jotta kaikki 12 eskaria saavat vuoronsa ja voidaan julistaa voittajajoukkue!
Matskut valmiina laatikoissa....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti