torstai 16. huhtikuuta 2015

Vuodenaikaprojekti kasvaa...

Animaation tekeminen iMotionilla  vuodenaikojen vaihtumisesta on ollut kiehtovaa. Vilkkaatkin lapset rauhoittuvat siirtelemään askartelemiaan kevään merkkejä 0,5cm kerrallaan, kun toinen ottaa kuvia. Ideoita tulvii lapsilta; mitä kaikkea kevääseen (tai kesään, talveen tai syksyyn) voikaan kuulua?! Talviturkit vaihtuvat kesäisempiin, kevään ensimmäiset kukat ovat tietysti keltaisia leskenlehtiä, jonka jälkeen vasta muut kukat voi laittaa maisemaan. Joku halusi kesällä juhannuskokon, joku toinen ihmisen shortseissa paistamaan nuotiolle makkaraa. Ideoista ei siis ole pulaa, eikä toteuttajistakaan. 
Nyt aloimme miettiä äänimaisemaa; lasten kanssa kuuntelimme jamendo.comista tekijänoikeusvapaata musiikkia eri hakusanoilla. Kuuntelimme mikä musiikki sopisi mihinkin vuodenaikaan ja miksi?Onko kevät surullinen vai iloinen?Nopea vai hidas?Mikä soitin käy kevääseen? Mielipiteissä oli hajontaa jonkin verran, mutta löysimme kaikkia tyydyttävät biisit. Ajattelimme vielä äänittää itse äänitehosteita eri soittimilla animaation taustalle; siili rapistelee lehdissä, aurinko sulattaa lumiukon (ehkä chimes?), sadepisarat (lasten mielestä sadeputki tai triangeli tai kitara), joulupukkikin ajelee reellään..siihen kulkuset?
Ensi viikolla alamme äänittämään. Vielä syksy pitäisi tehdä niin stten olisi kaikki materiaali valmiina. Olen editoinut sitä mukaa iMoviella, kun matskua on tullut valmiiksi. Lapsetkin pääsevät nyt äänitysvaiheessa mukaan iMovien käyttämiseen.
Valmiin projektin laitan youtubeen ja linkin laitan sitten tänne.

Aloittelimme myös äitienpäiväkortteja. Tänä vuonna teen ainakin osan lapsista kanssa qr-koodit kortteihin. Lapset voivat sanoa mistä äiti tykkää..jos äiti tykkää vaikka kissoista, niin etsitään youtubesta hyvä kissavideo ja koodi siihen äitin korttiin. Jos äidillä ei ole älylaitetta, niin päiväkodin laitteella voi koodin lukea. Tähän mennessä äidit ovat saamassa Robinin biisejä, jääkarhuvideon ja kanivideon. Tämä oli vain tämmöinen hauska pikku kikkailu.

Smartfeetin testauskin lähestyy...siitä lisää sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti