tiistai 8. syyskuuta 2015

Sairastupa kutsui.. mutta voipahan kirjoitella uusimmat kuulumiset. Muuton keskellä eletään ja se ei voi olla näkymättä päiväkodin arjessa, mutta jotain aina ehtii vähän säätää.

Piti suunnitella mahdollisimman paljon toimintaa ulos, jotta saadaan pakattua tavaroita lähestyvää muuttoa varten. Niinpä pihasuunnistus tuli puheeksi. Tarkoituksena havainnoida ympäristöä luonto & metsä -teeman mukaisesti, mutta myös opetella tabletin käytön perusjuttuja (valokuvaus, videokuvaus).

Tein kuvassa näkyvät lappuset päiväkodin pihamaalle. Lasten on tarkoitus kiertää pareittain ulkoiluaikaan kaikki rastit ja jokaisella rastilla on valokuvaus/ videointitehtävä. Esim "Kuvaa ympäristöstä jotain, mitä on kolme". Katsomme sitten jonain päivänä mitä kaikkea omasta lähiympäristöstä löytyy.



Oman ryhmämme kirjakin edistyy; lapset kertovat innokkaasti omasta arjestaan kuvia apuna käyttäen. Ja hauskaa on huomata, kuinka he oppivat kertomaan asia kerrallaan, toisiaan täydentäen, kun huomaavat etten ehdi kirjoittaa kun kaikki huutavat yhteen ääneen. He myös muokkaavat lauserakenteita paremmiksi! "Hei eiks ois parempi kirjottaa et ....." 
Kirjaa tehdään siis tykin avulla: ensin valitaan kuvat, kirjoitetaan niistä ja sitten lapset saavat asetella kuvia ja tekstejä, valita värejä, piirtää lisäyksiä, valita sivupohjia jne. Toki pieni hölmöily aina kuuluu asiaan..liian suuri fontti tai teksti keskelle jonkun naamakuvaa..mutta kukaan ei ole toistaiseksi suuttunut.

Vielä hieman kesken oleva kansi..



Esimerkkiaukeama

Lasten omat kirjatkin edistyvät; olen haastatellut heitä seuraavin kysymyksin:

-Mitä haluaisit eskarissa oppia?
-Mitä jo osaat?
-Mikä on kivaa?
-Mikä ei ole kivaa?

Ja edellisessä blogikirjoituksessa mainitsinkin että omat kuvat ja kertomukset on tehty, ja nyt kuvasimme vielä lasten kivipöllöaskartelut, ja jokaine lapsi kertoi jotain pöllöstään. Jotkut ihan tarinan, toiset pöllön tekemisestä. Hienoja, persoonallisia kirjoja tulee! Ja mikä mukavaa, kohta lapset eivät tarvitse apua kirjan tekemisessä! Osaavat jo aika hyvin käyttää Book Creatoria, ja olenpa laittanut innokkaampaa kirjan tekijää auttamaan aloittelevaa..mahtava katsoa vertaisoppimista!


Loppukevennykseksi oma kuva PhotoBoothilla kaunisteltuna. Sadepäivän ratoksi vaan tämäkin sovellus käyttöön ja kiinni tykkiin...naurutakuu! Osaatko nauraa itsellesi?! Mitä jos päiväkodin henkilökunnan kuvat olisivatkin eteisessä tällaisina? Että hyvää huomenta vaan! Nauru pidentää ikää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti