tiistai 22. syyskuuta 2015

Uusi talo, uusia "leluja"!

Bee-botit saapuivat tänään! Oikein sixpack!Ja telakka koko porukalle. Kyllä nyt kelpaa. Kyseessä siis eskari-ikäisille sopiva lelu koodauksen harjoitteluun. Mehiläisen selässä on nuolet eteen, taakse, sekä sivuille. Mehiläinen laitetaan kulkemaan alustalla, joka koostuu samankokoisista neliöistä. Yksi neliö eteenpäin = yksi painallus eteenpäin jne. Näin opitaan tekemään pitkiäkin komentosarjoja, ja saadaan mehiläinen kulkemaan alustalla esim järjestyksessä eri kirjaimesta toiseen.

 Alustojakin tilattiin useampi kappale ja lapset heti alkoivat ideoida omaakin alustaa..mitä kukakin nyt sinne halusi. Ryhmätyönä sellainen varmasti voidaan toteuttaa.

Aloitimme mehiläisiin tutustumisen pienryhmässäni pelaamalla ensin Appstoresta ladattavaa ilmaista sovellusta. Heti huomasin, että muutamalla pojalla oli lahjakkuutta hommaan. He alkoivat neuvoa toisen pelivuorolla, että mistä nuolesta milloinkin painetaan. Olipa kiva seurata vierestä.





Mehiläiset veivät mennessään ja noin puolen tunnin kokeilun jälkeen erään pojan kanssa tehtiin jo komentosarja, jossa oli 20 painallusta. Voitte uskoa, että kyseinen poika sai kavereilta selkääntaputuksia. Myös tytöt kiinnostuivat sympaattisesta mehiläisestä ja piirtämisestä innostuneina tulevat varmasti kehittelemään mehiläiselle mukavia alustoja...ehkä mehiläinen menee muotiliikkeesseen, eläinkauppaan, hajuvesikauppaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti